E uiga i TOPP

Tala Fou

Talofa, sau e fa'atalanoa la matou 'au'aunaga!

E tumau pea le maualalo o tau o uta i luga o le sami pe a o'o atu le malosi

Fai mai Faufautua Alphaliner o faʻamoemoega a le au laʻu oloa i le tele o otaota ma e tusa ma le 10% le faʻaititia o le gafatia ona o le faʻamalosia o le toe faʻaaogaina na "faʻateleina".
Fai mai Alphaliner o valo'aga a nisi o kamupani vaalele e faapea o le IMO Carbon Intensity Index (CII) fou o le a taitai atu ai i le 10% faʻaititia o vaʻa vaalele a le lalolagi ua faʻateleina.lalolagi.”Filifiliga o felauaiga i le gataifale, ae le o le po i le 2023.

aeriel view container fela'ua'i i container va'a tamo'e i luga o le sami lanu meamata.
Fa'aopoopo Alphaliner o lona uiga o fa'amaumauga o fa'atau oloa (7.4 miliona TEU, e tusa ma le 30% o va'a o lo'o i ai nei) o le a fa'afefe ai so'o se si'itaga o fua faatatau ona o le litaea o va'a po'o le fa'agesegese o folauga a le CII.E tusa ma le 2.32 miliona vaʻa fou o le a faʻalauiloaina i le tausaga a sau, ma le isi 2.81 miliona TEU na faʻalauiloaina i le 2024.
I le taimi nei, o loʻo faʻamoemoe le Alphaliner "e tusa ma le 5% o ana vaʻa" e le aoga i le faaiuga o le tausaga ona o le paʻu o le manaʻoga.
Fai mai le faufautua, o foliga o le CII faʻataʻitaʻiga e le talafeagai le faʻasalaina o vaʻa laiti ona e masani ona faʻaalu le taimi i le tautua ona o le puʻupuʻu o folauga ma le tele o le taimi i le taula, faʻapipiʻi faʻaititia a latou fuainumera faʻatinoga pe a faʻatusatusa i vaʻa tetele.
O lona uiga e mafai e va'a lapopoa ona ofi atu i pisinisi e mana'omia ai va'a la'ititi la'ititi, ma fa'ateteleina ai le tele o le gafatia ma fa'atupuina le fa'atupuina o le CO2 i totonu o ia pisinisi.
Fai mai Alphaliner o le faiga o le CII o loʻo i ai nei, lea e leʻi leva ona maua ai ni faitioga mataʻutia mai Maersk, MSC ma Hapag-Lloyd, e mafai foi i nisi tulaga ona faʻamalosia vaa e "liʻo lemu ma folau nai lo le taula ma faʻatali."
I le taimi lava e tasi, o le Covid-19 e fesoʻotaʻi ma le faʻateleina o faʻatonuga o vaʻa o loʻo faʻamutaina.O pisinisi va'a e ono feagai ma se vaitaimi faaumiumi o le "ova le malosi o le fausaga" ma le vaivai o tau a'o toe foi atu le gaosiga o taulaga i tulaga a'o le'i o'o i le fa'ama'i, fua fa'atatau ma fa'aletonu le tamaoaiga i le tele o atunu'u.
O le taimi mulimuli na tupu ai lenei mea i le 2010s, ina ua lafoina le 6.6 miliona TEU o poloaiga na fausia i luma o le 2008 i le maketi o faʻafitauli.
Na taʻu atu e Simon Heaney, o le faatonu o suʻesuʻega o felauaiga o container i Drewry, i le Loadstar: "O le faʻatonuga o loʻo tuʻuina atu e matua tele lava, e ui lava i le tele o faiga faʻaititia, o le a le mafai e le maketi ona aloese mai le soona sapalai mo ni nai tausaga."
"Matou te le faʻamoemoe e iai se aafiaga tele o le EEXI/CII i le gafatia ona o vaʻa ua leva ona folau lemu.O le a le tele ni suiga fa'atino se'i vagana ai o nisi va'a e mana'omia le fa'apipi'iina o fa'agata afi afi (e faigofie ona fai i taimi o asiasiga masani i le uafu)".
“Matou te fa'amoemoe o le a fa'atupula'ia oloa fa'atau atu e latalata i fa'amaumauga TEU maualuga e tali atu ai i le fa'aletonu o le taamilosaga.O le taunuuga le maalofia o le a avea ma se auvaa laiti, lanu meamata."
Ole mana'oga ole lalolagi ua pa'u ile 30% a'o fa'atupula'ia le gafatia ona o le maualuga o fa'atonuga.O va'a va'a o lo'o pipi'i i se ta'amilosaga leaga, e pei o lo'o fa'aopoopo pea i uta.E tatau ona galulue malosi avefe'au tetele e fa'atumu ma o le a faigata tele i va'a laiti ona fa'atumauina ala o tupe maua.
O kamupani va'a pusa o lo'o tautua i fefa'ataua'iga a Initia ma Amerika e foliga mai ua latou iloa o le mana'o mo le lautele lautele...
O le popole i le ono mafai ona faʻatau atu o le HMM o le a lamatia ai lo latou saogalemu i le galuega, na faʻaalia ai e le aufaigaluega a le kamupani ...
O le malepelepe o le MSC ma le Maersk 2M Vessel Sharing Alliance (VSA) o loʻo faʻaauau pea.


Taimi meli: Nov-15-2023